De cast

Christanne de Bruijn - Amelie de musical

CHRISTANNE DE BRUIJNChristanne speelde de hoofdrol in de film De Dirigent. In het theater was ze te zien in onder andere Wicked, Moeder Ik Wil Bij De Revue en She Loves Me. Voor haar rol in Sister Act ontving ze een nominatie voor een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol.
Amélie

Instagram
Christiaan Koetsier - Amelie de musical

CHRISTIAAN KOETSIERChristiaan speelde in diverse voorstellingen van Theater Terra, waaronder De Kleine Zeemeermin. Daarnaast was hij in het theater te zien in Soldaat van Oranje, Ciske de Rat en War Horse. Met Poppetje van Papier van stichting De Grote Haay stond hij in de finale van het televisieprogramma Holland’s Got Talent.

Dufayel e.a.

Ger Otte - Amelie de musical

GER OTTEGer heeft al meer dan 25 jaar theaterervaring en speelde rollen in diverse musicals, waaronder: Ciske de Rat, Moeder Ik Wil Bij De Revue, Love Story en The Little Mermaid. Voor de voorstelling Callas|Onassis|Kennedy componeerde hij de muziek en speelde daarnaast diverse rollen.

Raphaël/Hipolito e.a.

DAVID SCHWARZDavid studeerde aan de muziektheateropleiding van Codarts. Na zijn afstuderen speelde hij in voorstellingen van onder andere Theater Rotterdam, Tryater en Theatergroep Kwatta. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van collectief De Transmissie.

Nino

Anouk Snel - Amelie de musical

ANOUK SNELAnouk studeerde musicaltheater aan de Frank Sanders Akademie en muziektheater aan Fontys Conservatorium. Ze was in het theater onder andere te zien in Sweeney Todd en in de Theater Terra voorstellingen Kikker en de Vallende Ster en Peter Pan.

Amandine/Suzanne e.a.

LUKA DE BAETSLuka studeert Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Zij maakt haar theaterdebuut in Amélie de Musical.

Gina e.a.

Charlotte Boudy - Amelie de musical

CHARLOTTE BOUDRYCharlotte studeert Muziektheater aan Codarts. Ze speelde de rol van Star in de film 100% COCO New York. Ze stond als kind al op het toneel in de voorstellingen Annie, Sprookjesboom een wonderlijk muziekfeest en De Ridders van de Ronde Keukentafel.

Georgette e.a.

Keije Schepers - Amelie de musical

KEIJE SCHEPERSKeije studeert Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij maakt zijn theaterdebuut in Amélie de Musical.

Joseph e.a.

Creatives

CRAIG LUCAS
Script

DANIEL MESSÉ
Muziek, Liedteksten & Arrangementen

NATHAN TYSEN
Liedteksten

JEAN-PIERRE JEUNET & GUILLAUME LAURANT
Naar de voor 5 Oscars genomineerde film van

YANN TIERSEN
Filmmuziek

BRUCE COUGHLIN
Orkestraties

KIMBERLY GRISBY
Arrangementen

EZRA VAN NASSAUW
Muzikale Leiding & Nederlandse Arrangementen

KATHELIJNE MONNENS
Decor-, Poppen- & Kostuumontwerp

WANNES VAN DER VEER
Lichtontwerp & Technische Productie

ERWIN VAN DEN BROEK
Geluidsontwerp

FAY MULLER
Casting

SUZANNE HEIJDRA
Regie-assistent

VERONIQUE VAN IERSEL
Choreografie

WESLEY DE RIDDER
Artistiek Manager & Regie Poppenspel

ELINE VOORN
Uitvoerend Producent

GERDA SLOT
Tourneeplanning

DANIËL COHEN
Nederlandse vertaling & Regie

MICHIEL MORSSINKHOF
Producent

 

 

Wereldpremière geproduceerd in september 2015 door Berkeley Repertory Theatre, Tony Taccone, Artistiek Leider, Susan Medak, Zakelijk Leider. Gepresenteerd in december 2016 door Center Theatre Group, Michael Ritchie, Artistiek Leider, Stephen D. Rountree, Zakelijk Leider, Douglas C. Baker, Productioneel Directeur.
Geproduceerd op Broadway New York door Aaron Harnick, David Broser, Triptyk Studios, Spencer B. Ross, Harbor Entertainment, Berkeley Repertory Theatre, Center Theatre Group, Simone Genatt Haft, Marc Routh, Saltaire Investment Group, The John Gore Organization, David Mirvish, Terry Schnuck en Jujamcyn Theaters.
Gepresenteerd in overeenkomst met Concord Theatrical en Broadway Asia Company LLC.
Aanvullende muziek: Ezra van Nassauw Bewerking arrangementen Piano Aanvullende sounds, Jasper van Rosmalen Viool, Robert Baba Viool, Coen Kaldeway Dwarsfluit Klarinet Basklarinet Sopraansax, Ben Schultz Trombone, Doriene Marselje Harp, Evert Zeevalkink Gitaar, Tim Brandsen Bas, Willem van der Krabben Drums, Hans Ravestein Opname Mixage